Paraşüt – Richard Bolles

Son zamanlarda iş arama ve özellikle “kendini” arama konularında okuduğum en akıcı, keyifli, öğretici ve içindeki uygulamalar ile ‘zorlayıcı’ kitap: Paraşüt. Richard Bello “What Color Is Your Parachute?”, Türkçe’de piyasaya sürülen ismi ‘Paraşut’ ile gerçekten benzer konulu kitaplara göre fark yaratmış.

Kitapçıda elime geldiğinde kitabın arka yüzündeki “Amerikan Kongre Kütüphanesi tarafından okurların hayatını değiştiren 25 kitaptan biri” cümlesini okuduğumda, içimden “hadi oradan” demiştim. “Şu kitapları pazarlamak için yapmayacakları yok”. Yanılmışım. Bir İK’cı olarak kitabın potansiyel okuyucusu ile masanın aynı tarafında olmamama rağmen kitabın bana verdikleri, düşündürdükleri pek çok mesleki konuda algımı, bilgimi genişletti.

Paraşüt’te anlatılan her konu ile ilgili web adresleri bulabiliyorsunuz. Buna Türkçe web siteleri de dahil. Dolayısıyla kitabın kendisi zaten zengin bir kaynakça iken, bir de size onlarca online kaynağa ulaşmanızı sağlayacak desteği veriyor.

İş arayan, iş değiştirmek isteyen, işinden mutsuz, kendinden mutsuz, kendini arayan, becerilerini keşfedemeyen insanlar için hazırlanmış kimisi basit, kimisi uzun, kimizi zahmetli pek çok egzergiz sunuyor Richard Bello. Ben hepsini yaptım. Resimler çizdim, bol bol yazı yazdım, işaretlemeler yaptım … sonuçta işimden ve kendimden memnun ve bireysel farkındalığımın da yüksek olduğunu gördüm. Ne mutlu bana 😀

Eğer iş arıyorsanız, mülakatlarda ne yapacağınızı, nasıl hazırlanacağınızı, ne konuşacağınızı şaşırıyorsanız, becerilerim nedir, ben ne yaparsam mutlu olurum diye bunalıyorsanız veya kariyer değiştirmek istiyorsanız  bu kitabı alın. Okuyun, egzersizleri uygulayın. Pişman olmazsınız !!!

“Paraşüt – Richard Bolles” üzerine 3 yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir