Yaratıcı Kurumsal İş Arama Sitesi: Jobpod.ca

- Safeway - jobpod.ca_1260348696605

Safeway Kanada’nın en büyük perakende zincirlerinden.

Eski bir perakence sektörü mensubu olarak sektörde çalışan insan kaynağı üzerine iki üç saptama yapabilirim. Birincisi mağazalarda çalışan insan kaynağının sirkülasyon oranı diğer sektörlere göre bayağı yüksektir. İkinci olarak kimi merkezi bölgelerde ve pozisyonlarda insan kaynağının temini zordur. Üçüncüsü sektör özellikle eğitim hayatına devam eden gençlere part time iyi iş imkanları sunar.

İnternette insan kaynakları televizyon ilan çalışamaları üzerine arama yaparken karşıma Safeway’in 2009 yılında “Çalışacak En İyi Şirket’ ödülünü almasını sağlayan iş arama sitesi çıktı; Jobpod.ca

Sitenin tasarımına ve işleyişine baktığınızda hemen ana mesajın öğrenci gençlere yönelik olduğunu anlıyorsunuz. Yani hedef mağaza içi kadrolara kaynak yaratmak. Elbet şirkette devam etmek isteyenlere okul sonrası için kariyer yolları açılıyordur.

Site hem şirketi klasik kurumsal sitelerin sıkıcı görüntüsünden uzak şekilde son derece dinamik tanıtıyor, hem de şirketi çekici kılmak adına bünyede çalışmak isteyebilecek gençleri nasıl, ne kadar maddi gelir sağlayabilecekleri, kendilerine fırsatlar yaratabilecekleri konusunda yine gençlerin yer aldığı videolarla aydınlatıyor. Jobpod.ca özellikle perakende sektöründe part time çalışmaya soğuk bakan birçok üniversiteli gencin zihninde sektörü/şirketi çalışmak için “cazibe merkezi” haline getirebilecek hitap gücüne de sahip bence.

Ülkemizdeki perakendecilere de ilham verebilecek nitelikte bir İK geliştirme projesi olarak çalışmayı çok beğendim, takdir ettim.

Elbet ‘başarılı İK projesi’ olmasının yanında ‘çok başarılı tasarlanmış pazarlama enstrümanı’ sıfatını da yükleyebileceğimiz bir iş Jobpod.ca. Halen perakende sektöründe çalışıyor olsam hemen kendi proje öneri çalışmama başlardım doğrusu 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir