Sosyal Medya’nın İK’cılar İçin En Yenisi: Meeteor.com

Sosyal Medya’nın İK dünyasına Aralık 2011’de kazandırdığı yeni hizmet Meeteor.com

Meeteor.com ne yapıyor?

En kısa anlatımı ile Meeteor.com Facebook, Linkedin ve Twitter’dan veri çekiyor. Sonrasında da kurguladığı algoritma ile bu verilerini kullanarak  üyelerini henüz tanımadıkları ama tanırlarsa faydalanabilecekleri, networklerine katabilecekleri, kendi veya farklı uzmanlık alanları ve sektörlerden profesyoneller ile buluşturuyor.

Henüz çok yeni bir uygulama olduğu için ben kaydolduğumda Türkiye’den bir isim ile karşılaşmadım. Zaten Meeteor.com‘da herhangi bir sektör veya uzmanlık alanı ile bağlantılı tanımadığınız isimlere ulaşmak istiyorsanız ilk başta kendi networkunuzu Meeteor.com’a davet etmek zorundasınız. Bir kişi davet ediyorsunuz, karşılığında sizinle ilintili bir kişiyi daha görüntüleyebiliyorsunuz.

Uygulama Türkçe değil ama Türkçe’ye çevrilse eminim çok ilgi çekerdi. Çünkü herkesin profesyonel hayatta sınırlı çevresi var. Meeteor.com’u kullanarak özellikle kendi mesleğiniz veya sektörünüzden pek çok profesyonele ulaşabilirsiniz. Onlara şirketlerini sorabilir, tavsiye alabilirsiniz. Veya iş hayatına yeni atılacaksanız farklı uzmanlık alanlarından insanlara ulaşabilir, yazışabilirsiniz. Bunun haricinde sizin networünüzde olup birbirini belki tanımayan ama birbirine faydası dokunabilecek noktaları olan insanların tanıştırılmasını onaylayarak arkadaşlarınızın arayışlarında yardım edebiliyor veya yardım alabiliyorsunuz.

Meeteor.com‘a girdiğiniz kişisel bilgileriniz aramalarınızda sizi uygun kişiler ile buluşturuyor. Dolayısıyla anladığım kadarıyla sistemin algoritmasının sağlıklı çalışması için hakkınızda ne kadar net, anlaşılır bilgi girerseniz, o kadar verimli geri dönüş alıyorsunuz.

Bence bir deneyin, Türkiye’den kullanıcı sayısı artarsa çok iyi olabilir 🙂

“Sosyal Medya’nın İK’cılar İçin En Yenisi: Meeteor.com” üzerine 4 yorum

  1. Merhaba Turkiye!

    Thank you for the post covering our service, much appreciated. I actually lived in Turkey for a few years when I was young, (went to IICS and lived in Emirgan).

    It continues to be one of my favorite places on Earth – there’s no place that has quite the richness is culture as Istanbul. Miss it quite a bit!

    Feel free to send me feedback on our service, Meeteor, we’re eager to keep improving it!

    Gule Gule.

    Philip

  2. Hi Philip,

    Thanks for your massage. Emirgan is a very lovely area in Istanbul, you’re lucky.

    I liked Meeteor.com a lot. Thanks for establising such a service. I think when the number of users increase, it’ll be much more effective. I invited many of my friends already. My husband said ‘Technically this is a very clean cut project’. He is an IT professional.

    Also I know this will take some time but if you want it to be more popular in Turkey, please make it in Turkish. Limited number of people understand or use English actively around here as you might have noticed from the time period you’ve spent in İstanbul.

    I wish all the best for you & Meeteor.com

    İpek Aral Kişioğlu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir