Sıradışı Bir Eğitim, Sıradışı Bir Eğitmen

İki gün önce Svagito R. Liebermeister‘ın Nart Risk Management Akademy’de verdiği “Liderliğin ve Başarının Prensipleri” isimli eğitimine katıldım. Bugüne kadar yaşadığım en değişik tecrübelerden biriydi diyebilirim.

Svagito Liebermeister, aslen Alman bir psikolog ve 25 yıldır insanlarla terapist olarak çalışıyor. Derin Doku Çalışması, Neo-Reich’çi Enerji Çalışması, Nabız, Psişik Masaj, Safir Yıldızı Enerji Çalışması, Danışmanlık ve Aile Dizilimi gibi pek çok terapi üzerine eğitimler vermesinin yanında Hintli mistik Osho’nun ‘nun 1981’den beri izleyicisi ve Hindistan’da Pune şehrinde bulunan Osho Meditasyon Merkezi’nde yılda bir defa yapılan Terapist Eğitim Programı’nın da koordinatörü.

Ben oldukça uzun bir süre önce meditasyon ile en yakın arkadaşım nedeniyle kenarından ilgilenmiş ve bana göre olmadığını görmüştüm. Böyle bir eğitime katılırken tek amacım da eğitimciyi tanımaktı. Bu derece doğu felsefesi, mistisizmi içinde olup Alman disiplini ile yetişmiş birinin profilini merak etmiştim.

Eğitim süreci her katılımcının iş hayatında yaşadığı veya yaşayabileceği bir problemi paylaşması şeklinde ilerledi. Her paylaşımda Svagito Liebermaister’ın farklı tutumları ve uygulamalarını gördük. En çok kullandığı yöntem canlandırmalardı. Benim soruma bu yolla cevap vermedi ama bir iki dakika gibi kısa süre içinde yaptığı üç saptama beni gerçekten etkiledi ve şaşırttı. Kanımca bu metodolojide bir eğitim pek çok şirket için iç sorunlarını anlama ve gidermede iletişim kanallarını açtığı ve düşündürdüğü için ilaç niteliği taşıyabilir.

“Bazı eğitimler vardır, anlatılmaz sadece yaşanır” demek sanırım Cuma günü yaşadığım tecrübe için yanlış olmaz. Svagito Liebermeister’ın iki kitabını aldım: Danışmanlığın Zen Yolu ve Sevginin Kökleri. Merakla kitapların sayfalarını karıştırmaya başladım.

Beni eğitime davet ederek böylesi bir tecrübeyi yaşamamı sağlayan sevgili Aslı Aydınlık’a teşekkür ediyorum 🙂

Not: Svagito Liebermeister’ın yukarıdaki gülen fotoğrafını kullandım çünkü eğitim süresince onun böyle güldüğünü görmedim. Sanırım güldüğünü de görmedim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir