Monster’dan Önemli Atak: BeKnown

Uzun zamandır iş ilanı yayınlayan kariyer portallarının sosyal medyaya entegrasyonundan bahsediyorum. Daha doğrusu kariyer portalları sosyal medyaya entegre olmazlarsa onları zor günlerin bekleyeceğini vurguluyorum.

Monster dünyanın ilk ve en büyük kariyer portallarından biri, hatta en büyüğü. Monster’ın Türkiye pazarına girişi ise çok parlak gitmedi. Biz İK’cılar Monster’ı kullanmayı özellikle aday veri tabanının rakiplerine kıyasla kuvvetli olmamasından dolayı tercih etmedik. Derken Monster geçen yıl itibariyle pazardaki konumlandırmasını farklı bir boyuta taşıdı ve bir ilki gerçekleştirdi. Bu farklı boyut sadece Türkiye değil, bütün dünya için de geçerli: Monster’ın Sosyal Medya faaliyetleri

Monster, kurumlara sosyal medyadaki işveren markası konumlandırması ve yetenek yönetimi süreçlerinde danışmanlık hizmeti veriyor. İK’cıların sosyal medyaya karşı ürkek tutumlarını düşünürsek aslında Monster’ın bu kılavuz duruşu çok isabetli bir strateji. Nitekim bu stratejisinin meyvelerini Türkiye’de de alıyor. Örnek Schneider Elektrik.

Derken birkaç gün önce bir başka önemli adım geldi Monster’dan: BeKnown

BeKnown bir Facebook uygulaması. BeKnown uygulamasını kabul ettiğiniz zaman özgeçmiş bilgilerinizi yüklüyor, uygulama içindeki iş ilanlarını takip edebiliyor, iş ilanı verebiliyor, iş networku oluşturabiliyorsunuz.

Ben uygulamayı kullanmaya başladığımda aklıma Facebook’daki bir başka popüler profesyonel network uygulaması Branch Out geldi. Ama Branch Out herhangi bir kariyer portalının uzantısı değil. BeKonwn ise Monster’ın ve bir kariyer portalının dünyanın en popüler sosyal ağı Facebook’u işini geliştirmek için nasıl kullandığına güzel örnek. Yerel rakiplerin dikkatine !! 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir