En Mutlu Ve Motive Eden 4 Ödül

İnsan Kaynakları uygulamaları arasında beni en çok heyecanlandıran Ödül Yönetimidir. İnsanların mutluluğunu görmek kadar güzel başka birşey olmadığından dolayı sanırım.

Son yıllarda birçok şirket strateji ve hedeflerine hizmet edebilecek nitelikte farklı farklı ödüllendirme metodları geliştiriyor.  Benim bugüne kadar uyguladığım ve duyduklarım arasında en çok çalışanları mutlu ve motive eden ilk dört ödüllendirme usulü ise şöyle:

1. Parasal ödüller: Parasal ödüller, çalışana nakit, kar ortaklığı veya daha uzun vadeli kapsamda şirket hissesi şeklinde verilenleri içeriyor. Ancak parasal ödüller çalışanın yüksek performansının istikrarlı olmasını sağlamıyor. Hatta kimi zaman tam tersi etki bile yapabildiği için şirketler parasal ödüllere oldukça temkinli yaklaşıyor.

2. Ücretli izin verilmesi: Çalışana yıllık izin süresi hariç verilen eksra ücretli izin sürelerini ifade ediyor. Özellikle beklenmedik bir anda, sürpriz şeklinde çalışana verildiğinde çok büyük pozitif etki yaratıyor.

3. Ürün ağacından ödül seçebilme metodu: Bu metod, kurumun ödül niteliğinde saptadığı alternatif ürün ve hizmetler listesinden çalışanın istediğini seçebilmesini sağlıyor. Örneğin bilgisayar, haftasonu tatili, bir akşam yemeği, spor salonuna üyelik, vs)

4. Eğitim: Yüksek bütçeli eğitimlere dahil edilmek, gönderilmek şeklinde hayata geçiyor. (Yurtiçi ve dışında dil eğitimi, teknik ve mesleki eğitimler, konferanslar, vs)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir