İnsan Kaynakları Yönetimi & Kalite Yönetimi Sistemleri Terimler Sözlüğü – Zafer Erkoç

Hepimiz Türkçe biliyoruz ama yine de kütüphanemizin en rahat ulaşılabilir noktasında iyi bir Türkçe dil bilgisi ve terimler sözlüğü olmasına özen gösteriyoruz. En azından ben gösteriyorum. Sıklıkla, farklı nedenlerle ihtiyaç duyuyorum. Kullandığım dili zenginleştirmek ve/veya doğruluğundan da emin olmak için.

O zaman, bir İnsan Kaynakları Danışmanı olarak mesleğime dair en temel bilgileri yani İK terminolojisini inceleyen bir veya birkaç kaynağı da kütüphanemde barındırmam faydalıdır diye düşündüm. Karşıma çıkan Türkçe kaynaklardan biri Zafer Erkoç’un ‘İnsan Kaynakları Yönetimi & Kalite Yönetimi Sistemleri Terimler Sözlüğü‘ adlı eseri oldu. (Alfa Yayınları, 2006)

Kitabın sadece İnsan Kaynakları Yönetimi değil, sürekli önemli işbirliği ve alışveriş halinde olduğumuz Kalite Yönetimi Sistemleri’ne ait içeriğe de sahip olması önemli avantaj. Terimler sözlüğü deyip geçmeyin sakın. Karşınıza çıkacak bilgi zenginliğine şaşırabilirsiniz. Her iki disipline ait birçok uygulama, teori, teknik, şema ve tablolara ulaşabilmeniz mümkün Zafer Erkoç’un özenli çalışmasında.

İnsan Kaynakları Yönetimi & Kalite Yönetimi Sistemleri Terimler Sözlüğü‘nün bütün İnsan Kaynakları ve Kalite Yönetimi çalışanlarının elleri altında olmasını tavsiye ederim.

“İnsan Kaynakları Yönetimi & Kalite Yönetimi Sistemleri Terimler Sözlüğü – Zafer Erkoç” üzerine 2 yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir