Hoş Sohbet Kariyer Kahvesi

Kariyer Kahvesi için dün saat 10:00’da Cevahir Alışveriş Merkezi’ndeydim. İki saat süren etkinliğe katılan gençlerle ağırlıklı olarak iş hayatı, kariyer seçme, yöneticiler, hedefler ve hayaller, özgeçmiş yazımı, iş görüşmesinde yaşananlar, alınan eğitimden farklı bir alanda çalışmak isteği, ücretler konularında sohbet ettik.

Kendi yirmili yaşlarımın başını hatırladıkça onların kafalarındaki soru işaretlerini, kuşkularını, kaygılarını, meraklarını, korkularını çok iyi anlıyorum. Önlerinde uzun ve bilinmezler ile dolu bir hayat var. Başarı için sihirli ve herkes için geçerli olabilecek keşke formüller olsa … ama yok. Onlara sohbetin sonunda beş konuyu özellikle vurguladım hayat ve kariyer adına;

– Çok çalışın, birçoklarının angarya olarak gördüğü işleri yapmaktan hiçbir zaman kaçmayın, o işler altında büyük fırsatlar barındırır, sizi geliştirir, güçlendirir.

– Okul hayatınız boyunca mutlaka çalışın, staj yapın.

– Büyük hayaller kurmaktan korkmayın, gerçekleşmez kaygısı ile onlardan vazgeçmeyin. Hedefsiz ise asla yaşamayın. Hedefler hayallerinizi gerçeğe dönüştürecek yolu açar.

– Yabancı dilinize sahip çıkın. Mesleğiniz üzerine kaynak takip etmek ve kendinizi geliştirmek için en önemli enstrüman yabancı dil bilgisidir.

– Kısa vadede büyük bir şirkette işe girmek, çalışmak elbette güzeldir, insana büyük bir güven ve gurur verir. Ama orta ve uzun vadede şirketin kendisinden çok nitelikli, lider vasıflarına sahip bir yönetici ile çalışmak daha önemli hale gelir. Eğer yöneticiniz size vizyon çizemiyor, sizi geliştirmiyor, size yetki ve güç devretmiyorsa, şirketiniz istediği kadar büyük olsun, kendinize farklı çözümler arayın.

“Hoş Sohbet Kariyer Kahvesi” üzerine bir yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir