2013 Kaynağım İnsan – İAK Performans Karnesi

Kaynağım İnsan yayına girdiği günden itibaren gerek blog, gerekse kariyerim için her yıl başlangıcında kendime hedefler koydum. Yılsonunda ise “ne amaçladım, hedefledim, ne yaptım?” diye kendimi analiz ettim.

Bu sabah büyük bir merakla bilgisayarımın başına oturdum. Geçen yıl bloga kaydettiğim öngörülerimin ne kadar gerçekleştiğini inceledim, sonuçları da merak edenlenler için aşağıda paylaştım.

Sonrasında da bol bol düşünerek, tartarak, önümdeki işlere, fırsatlara, gelişmelere bakarak yukarıda görmüş olduğunuz 2013 Kaynağım İnsan – İpek Aral Kişioğlu Performans Karnemi hazırladım. Elbette yıl içinde pek çok olumlu veya olumsuz gelişme, değişiklik yaşanabiliyor. Bu nedenle performans karnem bilgisayarımda masaüstünde en baş köşede duruyor. Ara ara karneye açıp bakmanın beni motive ettiğini de belirtmeliyim.

Karnemde Finansal Perspektif içeriğini ve her hedefin parasal karşılığını göremeyeceksiniz. Halka açık bir şirket olsaydım bu bilgileri de paylaşmak gerekebilirdi ama şu aşamada tek çalışanı olan şirketimin parasal değerlerini sadece şirket çalışanının bilmesini uygun buluyorum 🙂

Tabloda görmüş olduğunuz bütün amaçların açılımları var. Örneğin Büyüme/Gelişme Perpektifinde gördüğünüz “yıl içinde toplam 100 saat eğitimi” nerede, nasıl almayı planladığım veya öngördüğüm ayrıca yazılı bulunuyor. Böyle detaylarla sizi meşgul etmek gereksiz olduğu için paylaşmıyorum.

Ben kendi planımı, programımı yaptım. Sıra sizde.

Diliyorum,  2013 herkesin iş hayatında çok iyi işler başardığı, kendisini bol bol geliştirdiği, kariyerinde ilerlediği bir yıl olur.

🙂

.

29 Aralık 2011 tarihli “2011’i kapatırken 2012 Manzarası” başlıklı yazımda 2012 hedeflerimi sıralamıştım. İşte hedefler, işte sonuçlar:

1. Ayda en az 20 adet blog yazısı/video üretmek,

SONUÇ: Toplamda 240 adet olması gereken içerik 112 olarak gerçekleşmiş. Yılın 4. ayından itibaren günlük iş tempomun yoğunlaşması ve zihinsel yorgunluğun bu düşüşe neden olduğunu söyleyebilirim. Bu nedenle 2013 içerik üretim hedefimi saptarken daha gerçekçi olmama gerekiyor.  

2. Üniversite seminerleri, zirve veya konferans konuşmalarıma devam etmek (sayısı alacağım davete bağlı)

SONUÇ: 2012 yılı boyunca 10 üniversitede seminer verdim, 6 zirve veya etkinlikte konuşma yaptım.  

3. Mevcut dört ana müşterilerim ve üç eğitim kuruluşu ile olan iş ortaklığımı devam ettirmek.

SONUÇ: İş ortaklığım devam ediyor. 

4. Kamu kuruluşu iş ortağımın İK Performans Gelişim Yazılımını kurmak, kullanım eğitimlerini vermek, işletmek ve devretmek. Performans Yönetimi Sisteminin Eğitim Yönetimi, Öneri Sistemi ve kurguladığımız Ödül Yönetimi ile entegrasyonunu sağlamak.

SONUÇ: Proje 2013 süresince devam edecek. 

5. Ortalama her ay bir defa mesleki eğitim vermek. (1-2 günlük)

SONUÇ: Bu hedefimi yıl içinde iş yoğunluğu nedeniyle iptal ettim. Yürütmekte olduğum projelere fokuslandım. 

6. Facebook Kaynağım İnsan grubu üye sayımı 3000, Linkedin Kaynağım İnsan Grubu üye sayımı 2000, Kaynağım İnsan Twitter hesabımdaki takipçi sayımı ise 3000′e çıkarmak

SONUÇ: Kaynağım İnsan grubumu 1 Aralık 2012’de fan sayfasında dönüştürdüm. Gruptan fan sayfasına üye aktarımı olmadığı için bu hedef gerçekleşmedi. Linkedin Kaynağım İnsan grubunda 2172 ve Twitter Kaynağım İnsan’da 2336 takipçim bulunuyor. Twitter’da kişisel hesabımın Kaynağım İnsan’dan daha fazla ilgi görmesi (3179 takipçi) düşündürücü. 

7. Kaynağım İnsan’ın takipçilerini blogumun yeni tasarımı ve Eğitim fonksiyonu ile buluşturmak

SONUÇ: Olmadı. ! :/

8. Kamu ve özel bir üniversitede İK dersi vermek

SONUÇ: Hedefi gerçekleştirecek ortamı iş yoğunluğum nedeniyle bilinçli bir şekilde yaratmadım. 

9. ‘Sosyal Medyanın İK İş Süreçlerine Etkisi Ve Sosyal Medya İK Uygulamaları: Neden, Nasıl?‘ isimli bir kitap yazmak

SONUÇ: Bir kitap çalışması yaptım, ama başlığı ve konusu farklı. Kitap, 2013’ün ilk yarısında bitecek.

10. Farklı dergi ve sitelerdeki yazılarıma devam etmek

SONUÇ: CVyolla, GlobalCV isimli sitelerde yazılarım yayınlanıyor.

 

 

“2013 Kaynağım İnsan – İAK Performans Karnesi” üzerine 5 yorum

  1. İpek hanım yoğun olmanıza rağmen hedeflerinizin gerçekleşeceğine inanıyorum. Kolay değil hem iş kadını hemde mükemmel bir anne olmaya çalışmak.Siz bunu başarıyorsunuz.

    Kitap çalışmanızı tamamlayarak bir yayınevi aracılığı ile piyasaya sürülmesi (ki sizi seven ve takip eden insanlar bu kitabı beklemektedir) sizin adınıza önemli adım olacaktır.

    Blogunuzun tasarımı ve eğitim fonksiyonu ile buluşturmanızı umarım müsait bir ara dönemde gerçekleştirirsiniz..

    Zaten farklı üniversitelerde davet edildiğiniz zaman konuşmacı olarak yer almaktasınız.Ama gönül ister ki kamu veya özel bir üniversite de akademik kadroda yer alarak İK Yönetimi ve Sosyal Medya konularında birikimlerinizi, tecrübelerinizi genç dimağlara aktarabilesiniz..

    Sizin ve ailenizin yeni yılını kutlar,başarı,sağlık ve mutluluklarla dolu nice senelere dilerim..

    Sevgilerimle

    Gökhan

    1. Sevgili Gökhan,

      Güzel kelimelerin ve içten temennilerin için çok teşekkür ederim.

      Zaman o kadar hızlı akıp gidiyor ki, aklımdakileri yapmaya bir ömür yetecek mi? Bilmiyorum.

      Senin 2013 yılın da planlar, umutlar, hedefler dolu geçmesini dilerim. 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir