İnsana Ve İşe Değer Katan Yeni İK – Prof. Dr. Acar Baltaş

Prof. Dr. Acar Baltaş‘ın İnsana Ve İşe Değer Katan Yeni İK kitabı hakkındaki yazıma bir itiraf ile başlayacağım. Kitabı 2010 yılında kütüphaneme katmış olmama rağmen okuyabilmem 2011’in ikinci yarısını buldu. Şimdi ise çok net yazabiliyorum, bu sadece herhangi bir gecikme değil. Elimin altındaki böylesi kıymetli bir kaynağı aylarca sadece uzaktan seyretmek ciddi bir hata.

Prof. Dr. Acar Baltaş’ın on bölüme ayırdığı kitabındaki her bölüm başlığı İK zincirinin bir halkası niteliğinde. Ve biliyoruz ki, bir zincirin kuvveti zinciri oluşturan en zayıf halkanın kuvvetine eşittir. Kanımca kitabı bu derece kıymetli kılan da her bölümündeki bilgi, anlatım, örnek kuvvetlerinin birbirine denk olması. Dolayısıyla kitabın her sayfasını büyük bir istek ve merakla çeviriyorsunuz.

Üniversitelerde okutulan İK ders kitapları genellikle çok sıkıcıdır. Yeni İK, üniversitelerde okutulan İK ders kitaplarındaki hemen hemen bütün konuları ele alıyor. Tek farkı kitabın dilindeki pratiğe yatkınlık. Hele tecrübeli bir İK iseniz, sık sık ‘bunu ben de rahatça projelendirebilirim’ diyorsunuz. Kısacası kitap, size hem yol gösteriyor, hem de ilham veriyor.

Kitabın her bölümünü özetlemek istemiyorum. Sadece bölüm başlıklarını yazmam içerik zenginliğini anlatmamda yeterli olacaktır sanırım;

1. Bölüm / Krizde İnsan Kaynakları Yönetimi

2. Bölüm / İnsan Kaynaklarını Harekete Geçirmek: Motivasyon

3. Bölüm / Saygınlık ve Sürdirilebilir Karlılık İçin: Etik

4. Bölüm / İK’nın Vazgeçilmezi: Yetkinlik

5. Bölüm / Doğru İnsanı Bulmak: İşe Alım

6. Bölüm / Performansı Öngömek: Değerlendirme Merkezi

7. Bölüm / Çalışanı Geliştirme: Eğitim

8. Bölüm / Ölçerek Yçnetmek: Performans Yönetimi

9. Bölüm / Çalışanı Bir Üst Basamağa Taşımak: Koçluk

10. Bölüm / Adalet Duygusunu Yaşatmak: Kariyer Planlama ve Ücretlendirme

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir