İnsan Kaynakları Bilgi Sistemi / HRIS 3 – Dış Kaynak Örneği

Dört bölümlük İnsan Kaynakları Bilgi Sistemleri / HRIS yazı dizimin ilk iki bölümünde teknoloji girdisinin İK süreçlerine neden ve nasıl entegre olması gerektiğinden bahsetmiştim. Yazı dizimin üçüncü bölümünde ise konuyu bir örnek ile daha anlaşılır hale getirmek istiyorum: Success Factors

Yıllardır gelişimini takip ettiğim ve başarılı bir İK çözüm ortağı olduğunu düşündüğüm Success Factors kurumların HRIS dış kaynak kullanımı için çok yerinde bir seçim olabilir. Neden mi?

Success Factors’ın büyük ölçekli kuruluşlar için İş Yönetim Çözümleri olarak olarak sunduğu 20 ayrı çözümü, küçük kurumlar ise ayrı açılımları bulunuyor. İş analizinden, işgücü planlamasına, işe alımdan, performans yönetimine, kariyer planlamasından başarı yönetimine, İK metriklerinden raporlamasına, mobil uygulamalardan sosyal medya çözümlerine, yetenek kıyaslamalarından ücret yönetimine, eğitimden hedef yönetimine bir İK’cının isteyebileceği her fonksiyonu yıllar içinde geliştirdi Success Factors.

Elbette bir yazılımda bu fonksiyonların varlığından ziyade fonksiyonların içeriğinin kurumun ihtiyaçlarını karşılayıp karşılamayacağı çok önemli. İşte bu aşamada İK bölümleri kendi çıkardıkları işi ve ötesini düşünebilmeli. HRIS’ın bir kurumun en önemli yapı yaşlarından biri olduğunu belirtmiştim. Dolayısıyla tercih edilen dış kaynağın kullanımda belki de önemli ölçütlerden biri de kurumsal İK’yı olumlu yönde geliştirebilmesi olmalı.

Success Factors sitesinin sağ üst köşesinden dil seçimi yapabiliyorsunuz ama ne yazık ki seçenekler arasında Türkçe yok. Bence büyük eksiklik. Yazılımlarını Türkçeleştirseler eminim ülkemizden de pek çok kurumun ilgisini çekebilirler.

.

Diğer yazılar:

İnsan Kaynakları Bilgi Sistemi / HRIS 1

İnsan Kaynakları Bilgi Sistemi / HRIS Teknolojisi 2

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir