Türkiye’nin En Yüksek İstihdam Hedefli Sosyal Sorumluluk Projesi; ALJ

Gündemimizi etkileyen birçok konu var. Fakat şöyle bir düşündüğünüzde vaktimizin çoğunu; geçinmek-geçindirmek, işimizi yürütmek, geliştirmek, güçlendirmek gibi konular için çabalayarak geçirdiğimiz aşikâr. Hepimizin de bildiği gerçek sorun Türkiye’deki işsizlik oranları.

Her sabah bir sürü insan, gazete, online iş portalları, danışmanlık firmaları gibi bir çok kanaldan iş arıyor, iş görüşmesine gidiyor, eleman arıyor, adaylarla mülakat yapıyor. Fakat bir çoğu “biz sizi ararız”ı duyup evine dönüyor ya da; işverenler yanlış adaylarla görüşüyor, işe alım sürecinde işleri aksıyor, zaman ve maliyet kaybına uğruyor.

İşsizlikle mücadele ve toplumsal refah düzeyini arttırmak için çalışan bir sosyal sorumluluk projesi hakkında birkaç detayı sizinle paylaşmak istiyorum. Türkiye’de ve de dünyanın 12 ülkesinde Toyota grubu araçların distribütörü ALJ ‘nin başlattığı bir istihdam sosyal sorumluluk projesi olan BRJ iddialı rakamlarla işsizlikle mücadeleye yeni bir bakış açısı getiriyor.

ALJ Sosyal Sorumluluk ve Dünyada BRJ

12 ülkedeki ( Japonya, İngiltere, Almanya, Çin, Mısır, Monako, Fas, Cezayir, Sudan, Suudi Arabistan, Suriye ve Türkiye ) tüm operasyonlarını Toyota markası ile yürüten ve girdiği tüm pazarlarda pazar liderliğine oynayan, Toyota Grubu’nun en büyük bağımsız distribütörü ALJ, toplumsal sosyal sorumlulukla yakından ilgilenmekle beraber, sosyal sorumluluk projesi olarak istihdama da destek veriyor.

2003’te ALJ Sosyal Sorumluluk tarafından, hayata geçirilen şubeli bir operasyon olan BRJ (Güzel İş Kapısı – Bab Rızq Jameel), Mısır, Suudi Arabistan ve Suriye’den sonra Türkiye’de ilk şubesini Sancaktepe’de 2010 Kasım ayında açtı. “İlk şubesini 2003 yılı Temmuz ayında Cidde’de açan BRJ, altı yıl içerisinde 26 şube açmış ve 150.000’den fazla kişiye istihdam hizmetleri sunmuştur.”

Türkiye’de BRJ – İşimiz Gücümüz İstihdam

İşimiz Gücümüz İstihdam fikriyle yola çıkan BRJ’nin Türkiye’deki amacı, toplumsal sorunların en büyüğü olan işsizlikle mücadele ve ülkemizin istihdam düzeyini yukarılara taşımaktır. BRJ bir ALJ Sosyal Sorumluluk projesi olarak, işsizlikle mücadeleye üç ana dalda hizmet etmekteyiz;

İş Bulma
İş Danışmanı ile kariyer planlamasıVasıfsız adaylar için mesleki eğitim ve işe yerleştirme
Vasıflı adaylar için mesleklerine uygun işe yerleştirme
İş portali ve veritabanı hizmeti

Eleman Bulma
“Ücretsiz” Mavi Yakalı Eleman Temini
Beyaz Yakalı Eleman Temini
İş Portali ve veritabanı hizmeti

İş Kurma
Mikro kredi ile ev hanımlarına destek
Küçük işletmeler için girişimcilik ve kredi desteği
Özel projeler için girişimcilik ve kredi desteği
Girişimcilik Paketi
BRJ Pazar

İş İstasyonu
Her gün şubemize gelen iş arayan, eleman arayan ya da kendi işini kurmak isteyen 10larca insanı, İş Danışmanlarımız; karşılıyor, bilgilendiriyor, özel BRJ Yazılımı ile yardımcı oluyorlar.

BRJ Online

BRJ ve ALJ Sosyal Sorumluk hakkında daha detaylı bilgiyi web sitemizde bulabilirsiniz; www.brj.com.tr,

BRJ’nin şube hizmetleri dışında, internetten de aynı hizmetleri online şube şeklinde alabiliyorsunuz.

İsteyen herkes kendi başına http://www.brjkariyer.com adresinden özgeçmiş oluşturabiliyor, iş başvurusu yapabiliyor ya da işverenler “ücretsiz” ilan verebiliyor.

Biliyoruz ki, bunlar yeterli değil ve artık sosyal medya da istihdam üzerinde önemli bir rol oynuyor. İş ilanları paylaşılıyor, kulaktan kulağa yayılma şekliyle bir sürü insana ulaşıyor. Girişimcilikle ilgili birçok blog, iş fikirleri siteleri oluşturuluyor, sunumlar paylaşılıyor.

Bu yüzden biz de sosyal medyada yerimizi aldık;

BRJ Blogumuzu ziyaret edebilir
www.isimizgucumuzistihdam.com
Facebook sayfamızdan iş ilanlarını takip edip, uzman videolarını izleyebilir
facebook.com/brjtr
Friendfeed’den takip edebilir, paylaşabilir, projemizle ilgili yorumlarınızı bırakabilir
www.friendfeed.com/brjtr
Twitterdan takip edebilir, ilan ve duyurularımızı paylaşabilir
www.twitter.com/brjtr
Flickr adresimizden aktivite fotoğraflarımızı görebilirsiniz 
www.flickr.com/photos/brjtr

Kar amacı gütmeyen BRJ operasyonu çalışmakta olduğu ülkelere yönelik hizmetlerinde yerel değişiklikler yapmakta ve işsizlere yardımcı olmaya çalışmakta, yeni iş alanları açarak istihdama destek vermektedir.

Beklentimiz, bu sosyal sorumluluk projesine destek verenlerin artması ve işsizlikle mücadelemizde yanımızda olmalarıdır.

İlkay Turan
Online Pazarlama Müdürü
BRJ

“Türkiye’nin En Yüksek İstihdam Hedefli Sosyal Sorumluluk Projesi; ALJ” üzerine 3 yorum

  1. Bir özel şirketin bu noktada çözüm üretmesi çok güzel bir gelişme. Her sosyal sorumluluk projesi önemlidir ama işsizliğe çözüm üretmeye çalışan sosyal sorumluluk projesine şapka çıkartılır doğrusu.
    ALJ ye tebrikler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir