İşe İade Davalarında Önleyici Performans, Eğitim ve Ücret Uygulamaları

23 Mayıs 2014 Cuma günü BNC Turkey’in organize ettiği ‘Performans ve Verimlilik Açısından İşe İade Davaları Zirvesi’ne konuşmacı olarak katıldım.

Konuşma konum olan “İşe İade Davalarında İK Açısından Önleyici Performans, Ücret, Eğitim Uygulaması Nasıl Olmalı?” üzerine sunumumu bloguma yerleştirdim.

İşe iade davalarında İK açısından önleyici performans değerlendirme sistemi uygulaması olarak verdiğim ana mesaj iş süreçlerinin mümkün olduğunca sayısallaştırılması üzerine oldu. İş süreçleri üzerinden çalışanlara sayısal olarak bildirilen performans standartları işveren açısında hem iş verimliliğinin gelişimini, hem de çalışan etkinliğinin sağlıklı takibini sağlıyor.

Diğer taraftan çalışanların geliştirilmesi ve/veya parlatılması gereken yetkinliklerinin “yıllık bireysel gelişim planları” çerçevesinde kararlaştırılması yoluyla işveren ve çalışan tarafından ortak takibinin önemini vurguladım.

İşverenin kurumsal performans gelişiminde bir çalışanın yüksek performansının ücretten ziyade tatminkar prim uygulamalarına yansıtılmasını daha etkili bulduğumu ‘kişisel tercihim’ olarak katılımcılarla paylaştım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir