Introducing Human Resources Management – M. Foot & C. Hook

“Introducing Human Resources Management – İnsan Kaynaklarına Giriş” isimli bir kitap kıdemli İK’cıların ilgisini çekmez diye düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Hele ki bazı giriş seviye denilen kitaplar sizin 17 yıl önceki giriş seviyenizden bambaşka içeriklere sahipse kitap kısa sürede baştacınız bile olabilir.

Margaret Foot ve Caroline Hook’un yazdığı “Introducing Human Resources Management” kitabını elime ilk olarak D&R’da aldım. Öylesine sayfalarını yelpazeledim ve arada gözüme bir başlık çarptı. Bu neymiş diye bakarken, bir diğer başlığa geçtim ve sonrasında bir başkası. On dakika sonra ise kasa sırasındaydım.

Kitap, insan kaynaklarını bütünüyle 21. yüzyıl standartları, trendleri ve uygulamaları üzerinden anlatıyor. Global şirketlerden uygulama örnekleri, önemli dergilerde yayınlanmış makaleler, haberler, konulara özel tartışma başlıkları ve vaka çalışmaları ile desteklenen kitabın neredeyse her bölümünde yepyeni bilgilere veya yaklaşımlara ulaşabiliyorsunuz.

Şu an D&R’lara gidip baksanız bulabilir misiniz bilemiyorum ama bu kitabı ne yapın edin mutlaka kütüphanenize katın derim. 🙂

“Introducing Human Resources Management – M. Foot & C. Hook” üzerine 3 yorum

  1. Merhaba İpek hanım,öncelikle kitap tanımı için teşekkür ederiz.

    Yazınızı okuduktan sonra yazarlar ve kitap içeriği ile alakalı biraz araştırayım dedim.Ne yazık ki doyurucu bir bilgiye ulaşamadım.Bu önemli kitapla ilgili inceleme yazısına,videolara rastlayamadım.

    Yazarların ikisi de ‌‌The University of Huddersfield den lakin sosyal mecralarda pek aktif değiller gibi.

    Bulabildiklerimi Kaynağım İnsan ve Kaynağım İnsan okurları için paylaşmak istedim.

    * Margaret Foot
    http://www.hud.ac.uk/ourstaff/profile/index.php?staffuid=sbusmf

    * Caroline Hook
    http://www.hud.ac.uk/ourstaff/profile/index.php?staffuid=sbuscmh

    * “Introducing Human Resources Management – Fifth Edition”
    http://www.gbv.de/dms/zbw/562383271.pdf

    Sevgilerimle 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir