Harvard Business Review Türkiye – Ocak-Subat 2013

Harvard Business Review, 2012 yılı sonbaharında Türkçe yayınlanmaya başladı. Piyasadaki mevcut iş dergilerinin patron/üst düzey yönetici pazarlama aracı olmanın ötesine fazla da geçemediğini düşünenlerdenim. Birkaç işinin uzmanı köşe yazarı hariç, aynı tip cümleleri, fabrikasyon verilmiş “lider” pozlarını görmek bazen içimi daraltıyor. Biriniz de “bir fark yaratın” demek istiyorum hepsine.

HBR Türkiye, bu kısır iş dünyası medyasına nitelikli içeriği ile pek iyi geldi doğrusu. Bir dergiyi komple okuyup gelecek sayısını merakla beklemek mutluluk verici. Hatta keşke derginin her sayısında sadece bir yerli iş adamına yer verilse. Bence HBR Türkiye’yi alan bilgilenmek, yüzünü dış dünyaya dönmek için bu tercihi yapıyor ve 15 TL veriyor. Yerli iş dünyasından profiller ile yapılan basmakalıp röportajları okumak isteyenler piyasadaki diğer dergileri alarak bu meraklarını fazlasıyla giderebilirler.

HBR Türkiye’nin Ocak-Subat 2013 sayısının kapağı ilgi çekici. Kaynağım İnsan’da üç yıl önce yine HBR’den alıntıladığım Dünya’nın En İyi 100 CEO‘su yazımın güncellenmiş versiyonunu dergide okuyabilirsiniz.

.

Benim vurgulamak istediğim ve bütün İK’cıların okuması gerektiğini düşündüğüm peşi sıra yayınlanmış yetenek yönetimi üzerine üç önemli makale var bu sayıda:

Bilgi İşini Yeniden Tasarlamak – Martin Dewhurst, Bryan Hancock, Diana Ellsworth

Sanal Çalışmanın Üçüncü Dalgası – Tammy Jonhs, Lynda Gratton

Yıldız Oyunculardan Yıldız Takımlar Kurmak – Alan Bird, James Root

Bunların yanında aşağıdaki makalelerde çok başarılı.

Duygularla Müzakere Etmek – Kimberliy Leary, Julianna Pillemer, Micheal Wheeler

Kabalığın Bedeli – Christine Porath, Christine Pearson

IT Analikte Neden Sınıfta Kaldı? – Donald A. Marchand, Joe Peppard

Kitleler Yolsuzlukla Savaştığında – Paul M. Healy, Karthik Ramanna

Stratejik Liderlik – Paul J.H. Schoemaker, Steve Krupp, Samantha Howland 

Kaçırmayın, hemen yarın dergiyi alın 🙂

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir