Geleceğin Organizasyonunu Yaratmak – Ahmet Şerif İzgören

Ahmet Şerif İzgören‘in ‘Şirketler için bir değişim ve yeniden yapılanma Kılavuzu’ alt başlığı ile kaleme aldığı “Geleceğin Organizasyonunu Yaratmak” adlı kitabının ilk basım yılı 2001 ve Elma Yayınevi‘nden çıkmış. Kitap, aradan neredeyse on yıl geçmiş olmasına ve iş yönetimi sistemlerinde pek çok gelişmeler, değişmeler yaşanmasına rağmen, prensip olarak güncelliğini asla yitirmeyecek, kolay anlaşılır bir metodoloji kullanılarak, başarıyla hazırlanmış.

Eserin bana göre en güzel taraflarından biri, İzgören’nin, birebir yürüttüğü T.C. Başbakanlık GAP Bölge Kalkınma Dairesi’nin “Yeniden Yapılanma Projesi” iskeleti, proje akışı üzerinden anlatımı gerçekleştirmiş olması. Sayfalardaki bol fotoğraflı, yaşanmışlık izi kitabın ikna etme gücünü arttırıyor. Uygulamanın teorik bilgi ile güzel harmanlandığı kitapta, konuların arasına serpiştirilmiş fıkralar ise okuyucuya verilen adeta bir mola niteliğinde.

“Geleceğin Organizasyonunu Yaratmak” bütün İnsan Kaynakları profesyonelleri, yöneticiler, üniversite öğretim kadroları ve öğrencileri ile kurumların yeniden yapılanması üzerine çalışanların kütüphanelerinde bulunması gerektiğini düşündüğüm, sık sık açıp bakarak ilham alınabilecek bir kaynakça, şiddetle tavsiye ederim.

İçindekiler:

Bölüm1: Niçin Gerekli?
Bölüm 2: Gerçek Fotoğrafı Görmek
Bölüm 3: Geleceğin Rotasını Çizmek
Bölüm 4: Adama İş Değil, İşe Adam
Bölüm 5: Önce Beyinler Değişmeli, Kelleler Değil
Bölüm 6: Başarıyı Ödüllendirmek
Bölüm 7: Yeni Bir Sistem Yaratmak
Bölüm 8: Değişimde Dört Faktör
Bölüm 9: Müşteri Odaklı Düşünmek
Bölüm 10: İletişim
Bölüm 11: Kurum Kültürü
Bölüm 12: Liderlik

“Geleceğin Organizasyonunu Yaratmak – Ahmet Şerif İzgören” üzerine bir yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir