Nefis Bir Çalışma; İnsan Kaynakları ve Marka

Golden Grahams Kuzey Amerika’da tüketilen bir kahvaltı gevreği markası. Ama bu yazımın konusu ne sabah yediğimiz ürünler, ne de markanın kendisi üzerine. Yazı bu markanın düzenlediği kampanyanın içeriği hakkında.

Golden Grahams Golden Grant sitesinin açılmasını biraz beklemek zorunda kalabilirsiniz, lütfen dayanın. Sonrasında karşınıza çıkan ekranın sol tarafında şöyle bir yazı göreceksiz: “Tell us about your ridiculous job searh story” – “Bize yaşadığınız gülünç iş arama hikayenizi anlatın.”

Siz gülünç iş arama hikayenizi ilgili bölüme yazdıktan sonra, yazdığınız hikaye değerlendirmeye giriyor ve beğenildiği takdirde animasyona dönüştürülüyor. Ekranın ortasında yer alan büyük ekranda da aşağıdan görüntü serisinden seçtiğiniz ve katılımcıların anlattığı hikayelerden yaratılmış animasyonları izleyebiliyorsunuz.

Bu bir markanın pazarlama kampanya çalışması ve içeriği İnsan Kaynakları işe alım süreci üzerinden yaratmışlar. Yazdığına göre kampanyanın amacı eğlendirmek, bilgi vermek ve eğitmek. Animasyonlar içinde çok komik, çok enteresan hatta çok anlamsızlar var. Yine de bana göre çok ilgi çekecek ve ilginin hiç tükenmeyeceği bir konu bulmuşlar marka pazarlaması adına; iş aramak, iş görüşmesi yapmak ve anıları ölene kadar hiç kimsenin hayatından eksik olmayacak, değil mi?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir